2 HÍR TATABÁNYÁRÓL

 2021.01.04 09:33

Tatabanya_1.jpg Volt idő, amikor a magyar egészségügy fejlesztéséért, tervezéséért felelős döntéshozók a Szent Borbála és a Vaszary Kolos Kórház fejlesztését együttesen tartották fontosnak. Abban az időben nem is volt lényeges szakmai különbség a 2 intézmény között.

Amikor gratulálok a „szomszédvár” újabb sikeréhez, kifejezem reményemet, hogy Esztergom Városa el fogja nyerni, vissza fogja szerezni azt a helyét a magyar városok között, ami megilletné. Ez esetben a 120 éves Kolos Kórházának nem csak múltja, de biztos jövője is lesz!

 

„Épülhet az U-épület - Szent Borbála Kórház

Modern Városok Program - Tatabánya

A Kormány 18 milliárd forintot biztosított hazai költségvetésből a Szent Borbála Kórház új, 13500 négyzetméteres pavilonjának megépítésére és berendezésére. A kivitelezési szerződést ma írta alá Dr. Lőke János főigazgató és a nyertes Strabag-MML Kft. területi vezetője, Becsky Álmos.

 

Az új épületben kap elhelyezést a központi laboratórium, a "bányász gyógyfürdő", a tüdőgyógyászat, a pszichiátria, továbbá Tatáról a kardiológiai és a mozgásszervi rehabilitációs osztály. A kivitelezőnek 30 hónapja van arra, hogy átadja a kulcsrakész kórházi épületet.

Forrás:Bencsik János - A Tatai medencéért”

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere intézményvezetői kinevezéseket adott át a hazai klinikai központok, a budapesti centrumkórházak és a megyei kórházak igazgatói részére december 18-án. A felkért intézményvezetők megbízatása 2021. január 1-jétől lesz hatályos.

 

A tatabányai Szent Borbála Kórház új főigazgatója 2021 január 1-től : Dr. Kanász Gábor Imre lett