SENKI SEM BESZÉL RÓLA

 2020.11.09 10:58

beszeljonk.jpg ”Elég unalmas, hogy a járvány kellős közepén a média nem magyarázza el, hogyan működik az immunrendszerünk.  Folyamatosan arra biztatnak minket, hogy keressünk külső védelmet, ami megment minket:

vegyünk maszkokat, alkoholos géleket (anélkül, hogy elmondanák, hogy ezeket a géleket nem szabadna használni huzamosabb ideig, mert az etanollal eltávolítjuk szervezetünk első, természetes immungátját: bőrünk lipidrétegét, amely gátat szab a vírusoknak… (Az elmúlt években az antibakteriális termékek túlzott használatának, valamint a baktériumok immunrendszerünkben betöltött szerepével kapcsolatos félreértéseknek köszönhetően a szervezetünk évről évre egyre érzékenyebbé válik).

Minél többet használjuk ezeket az alkoholos kézfertőtlenítőket, bőrünk legfelső rétege annál áteresztőbb és érzékenyebb lesz a vírusokra. Elsősorban a “klasszikus” szappanokat használjunk!

 

A média egy külső megoldásról beszél csak: egy jövőbeli gyógyszeres kezelésről vagy egy oltóanyagról, amelynek forgalomba hozatali engedélyét biztosan el fogják hanyagolni a “sürgős helyzetre” hivatkozva…

 

Mikor magyarázták el a lakosságnak, hogy néhány nap alatt (fiatalok esetében), vagy néhány hét alatt mindenki képes természetes módon megerősíteni az immunrendszerét? Ez biztosan nem akadályozná meg a vírus terjedését, de erősítené a védekezésünket a vírussal szemben, és ezáltal csökkentené a súlyos esetek arányát, annak érdekében, hogy otthon sokkal gyorsabban gyógyulhassunk.

 

Miért nem vonják be az információs csatornákba azokat, akik idejük 95%-át több hete ezzel a témával foglalkozva töltik: az egészségügyi szakembereket, akik a megelőzésről beszélnek, úgy mint a táplálkozási tanácsadók, természetgyógyászok, homeopaták, fitoterapeuták, akik hatalmas munkát végezhetnek az emberek tájékoztatásában és a megelőzés terén, és ezáltal levehetnék a terhet a frontvonalban lévő orvosokról?!

 

Miért nem mondják el az embereknek, hogy a gyorsételek, a “mű” kaják fogyasztása (mint pl. a feldolgozott és finomított élelmiszerek) az elsők, ami elpusztítják az immunvédekezésünket?

Hogy az immunrendszerünk hatékonysága szigorúan a bélflóránk állapotától függ (és ennélfogva az általunk elfogyasztott étel minőségétől)?

S azt, hogy a hazai, nyers, szezonális zöldség- és gyümölcsfogyasztás a legjobb módja az immunitáshoz szükséges ásványi készleteink gyors feltöltéséhez?

Miért nem magyarázzák el, hogy a böjt mindössze 3 nap alatt megerősíti az immunrendszert?

 

Miért nem beszélünk a hideg zuhany előnyeiről, ami néhány nap alatt megemeli az egyes T limfociták szintjét?

 

Miért nem magyarázzák el, hogy az olyan növények, mint pl. az echinacea, koncentrált formában néhány hét alatt megnövelik az immunvédelmet? (lett volna rá időnk a vírus megjelenése óta…)

Miért nem beszélnek az esszenciális antivirális illóolajok hatékonyságáról, valamint a nagy dózisú C-vitaminról és ásványi anyagokról, úgy mint a cinkről és a szelénről?

 

Miért nem beszélnek a testmozgás fontosságáról és a közelmúltbeli tanulmányokról, amelyek bizonyítják a jóga jótékony hatását az immunrendszer erősítésében?

 

Miért nem magyarázzák el, hogy a félelem erősen rombolja az immunrendszert? És miért ez az egyetlen mainstream média által közvetített érzelem, ami olyan szorongást idéz elő, hogy napról napra egyre jobban gyengít minket…?

Miért nem magyarázzák el az embereknek, hogy olyan védekező és öngyógyító képességeik vannak, amelyek erősebbek a világ bármely gyógyszerétől, és ezek a képességek gyorsan aktiválhatóak?

 

A testünk egy igazi gyógyítógép!

Ebben az időszakban, amikor végre van időnk, itt az ideje a saját működésünkre koncentrálni, tartsunk igényt a személyes erőnkre, és vegyük át az irányítást saját egészségünk és a jövőnk felett.”

Forrás: Jose Gorrochategui, természetgyógyás

Eztnézd.huFacebook