KI A BUTA?

… érdekes írás. Megosztható, és biztosra vehető, hogy senki nem ismer majd magára.  :) Viszont azonnal tudni fogja, ki ilyen a környezetében. Jó szórakozást!
 

 

 
1. Aki nem veszi észre, hogyha a másik intelligensebb és kompetensebb...
A buta emberek rendre túlbecsülik a saját képességeiket, miközben mások hozzáértését alulbecsülik. Önmagukkal szemben soha nincs bennük egy szikrányi kétely sem. Érthető, hiszen honnan is tudhatnák, mit nem tudnak? Gyakran magabiztosabbak még a szakértőknél is. Nem pusztán túlértékelik önnön kiválóságukat, hanem fel sem ismerik, ha más esetleg okosabb, netán az adott témához jobbak a képességei, vagy jobban ért. Sőt, vitatják azt.
2. Aki következetesen próbálja másra hárítani a saját felelősségét és a saját hibáit...
A buta emberek azt hiszik, ezzel megúszhatják, vagy éppenséggel náluk a labda, de a magatartásukkal pont azt bizonyítják, hogy egyáltalán nem úgy vág az eszük, mint azt magukról tartják. Hibáztatnak, amivel végülis átadják hatalmat, másra mutogatnak, okolnak és minden velük történő rosszért felelőst neveznek meg. Fogalmuk sincs arról, hogy mindabban, ami velük megesik, legtöbbször ők is benne vannak egészen nyakig.
3. Aki konfliktus esetén nem tud együttérezni a másikkal és nem tudja értelmezni annak az észérveit.
Az intelligencia hiányának biztos jele, hogy a buta emberek a másik nézőpontjából nem tudják átlátni, felfogni a történéseket és a miérteket. Nem állnak készen az új információkra és a változó paraméterekre. Ragaszkodnak. Magukhoz és a magukkal kapocsolatos téveszméikhez egyaránt. Képtelenek változtatni az álláspontjukon, nem mozdulnak. Jellemzően egészíti ki a viselkedésüket a csökönyösség és a makacsság.
4. Aki agresszióval akarja a pozícióját biztosítani.
A buta emberek dühöngenek, amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogyan elképzelték. Ha úgy érzik, hogy nem uralják a helyzetet, erőfitogtatásba kezdenek. Ez a szájkaratétól egészen a tettlegességik terjedhet. Vagy ellenkezőleg, lemondóak lesznek és önsajnálatba süllyednek. Nem látnak, nem keresnek, nem találnak kiutat. Miközben bizonygatják, hogy de, ők mindent megtesznek. Elvárják, hogy mások végezzék a dolgukat, azért, hogy nekik jó legyen.
5. Aki azt hiszi magáról, hogy a többség fölött áll, hogy különleges képeségei vannak, hogy ő jobb, mint a másik.
A buta emberek mindig egy kicsit jobban tudják, hogy a másiknak mit kellene tenni. Nem zavarja őket, hogy fogalmuk sincs arról, amihez hozzászólnak. Általában gyorsan ítélkeznek: helyzetekről, emberekről. Hajlamosak kritizálni másokat, vagy azért, hogy jobb fényben tüntessék fel magukat, vagy azért mert meg vannak győződve a maguk egyedüli és megfellebbezhetetlen igazáról. Gyakorta fogalmaznak meg előítéleteket, ami pedig egyáltalán nem az intelligencia jele.

Forrás: Internet