A SZERETETHIÁNYOS EMBER LEGFONTOSABB JELLEMVONÁSAI

Meg sem gondolnánk, de emberek milliói élnek körülöttünk, akik a látszat ellenére szeretethiányos személyek és nem boldogak lelkük mélyén. Ők azok, akik már gyerekkorukból hoztak magukkal valamit, ami egész életükre kihat. Nem kaptak gyerekként annyi szeretetet, amennyit kellett volna és emiatt egész életükben ennek hiányában élnek.
Lássuk melyek a szeretethiányos ember legfőbb jellemvonásai!

Jól manipulálnak
Az egyik legnagyobb dolog, amihez értenek mások manipulálása és a bűntudat ébresztése bennük. Állandóan megsértődnek, ha valami nem az elképzeléseik szerint alakul. Általában egy ilyen ember soha nem ismeri el, ha hibázott, viszont remek képessége van a bűnbakok kereséséhez.
Birtoklási vágy
Elvárja, hogy mindig ott légy mellette, amikor az ő kedve úgy óhajtja. Ha véletlenül még sem így alakulnak a dolgok, hatalmas bűntudatot képes ébreszteni benned, amiért nem voltál mellette. Követelőző és nem szereti, ha másokkal is foglalkozol rajta kívül, mivel úgy érzi, ő érdemli a legtöbb figyelmet.
A szeretet koldusa
Szomjazik arra, hogy nap, mint nap meg legyen dicsérve, elismerjék tetteit, tudtára adják mennyire fontos. Próbáld ki, hogy egyszer egyetértesz vele, amikor kritizálja magát. Élete legnagyobb meglepetése lesz tőled.
Kapcsolatai nem állandóak
Egész életében jönnek-mennek az emberek, sosincs egy olyan személy, aki végig kitartana mellette. Fél a magánytól és attól, hogy egyedül marad, de valahogy mindig képes arra, hogy eltaszítsa maga mellől azokat a személyeket, akik egyébként igazán szeretik őt.
Minden csak róla szól
Nem tudsz vele úgy beszélgetni, hogy minden mondata ne ott kössön ki, hogy vele éppen mi történik. Igazából nem érdekli a te dolgaid, csak a látszat kedvéért teszi meg a kérdezősködést, legbelül csak önmagával volt elfoglalva. Néha meghallgatja a másik fél véleményét, mert tudja, hogy egy kisebb csontot nekik is dobnia kell, de azért nem erőlteti meg magát.
Semmi sem elég
Ha bármiben, akár tárgyakban, akár szívességben ad neked valamit, mindig a többszörösét kéri vissza és el is várja tőled, hogy százszorosan megháláld!
A társaságában gyakran érezheted magad fáradtnak, kimerültnek, mivel az összes energiádat elszívja és belőled táplálkozik.
Állandó panaszkodás
 
Elvárja tőled, hogy megoldd az élete összes problémáját, miközben ő nagy ívben tesz a tieidre. Ha éppen hív, akkor tudod, hogy két óra panaszkodás következik, ami során kiderül, hogy mennyi rossz dolog érte és neked fogalmad sincs arról, hogy ő miken ment keresztül.
Mit tehetsz te?
Fogadd el először is, hogy nem lehet mindenkin segíteni! A szeretethiányos embereknek sokkal nehezebb, mert nem ismerik a feltétel nélküli szeretet fogalmát. Ha úgy érzed, hogy már a közérzetedre is negatív hatással van egy ilyen ember társasága, akkor a legjobb, ha elengeded és hagyod, hogy megtanulja a leckét… de már nélküled.
Szerző: tudasfaja.com