DR. HORVÁTH MAGDOLNA NYUGDÍJAS LETT

 2021.11.08 09:26

H._Magdi.jpg Ünnepség keretében búcsúztatták el Dorogon dr. Horváth Magdolna főorvosnőt, aki november 1-től már nyugdíjas éveit kezdi el. 42 év után munkatársai és betegei szeretetét bírva búcsúzott el tőlük.

Amikor dr. Horváth Magdolna 1979-ben átlépte az esztergomi kórház szülészetének kapuját, egy „nagy” csapatot talált itt. Kárpáthy László volt az első főnöke, de Zámbory Jánost is tanítómestere volt, és ma is annak tekinti. Ezt a „nagy” csapatot később Horváth Magdolna tartotta össze, az évenkénti rendszeres találkozások megszervezésével.
Ebből a csapatból egyik utolsóként maradt a kórház dolgozója.
Horváth Magdolna 1955-ben született Sárisápon. 1973-ban érettségizett a már akkor is magas színvonalon oktató esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumban. Dr Kékesi József volt az osztályfőnöke, és a kémia tagozatos osztály valamennyi tanulója, aki tovább akart tanulni, felvételt nyert egyetemre vagy főiskolára.
Ő a Pécsi Orvostudományi Egyetemet választotta. Ebben értelemszerűen alapvető szerepet játszott az a tény, hogy 7 évvel idősebb nővére is ott szerzett diplomát. Horváth Mária szintén az esztergomi kórházban töltötte pályafutásának nagy részét, mint neuropszichiater.
Horváth Magdolna már a szigorló évét is Esztergomban töltötte. Felügyelet mellett ekkor vezette le élete első szülését. Ez a gyermek ma már 42 éves! Abban az időben ritka volt még a női nőgyógyász. Neki szerencséje volt, mert Köllő Klára mellett is dolgozhatott. A főorvosnőt szintén példaképének tekintette. Horváth Magdolna kitűnően illeszkedett be az akkor férfi csapatba. Konfliktusa egyetlen kollegájával nem volt.
Megadatott neki ugyanakkor, hogy pályája során közel 3500 gyermek megszületésénél segédkezzen. Egy beszélgetés kapcsán erről így nyilatkozott: „ez olya csodálatos élmény volt, amit semmi mással nem lehet pótolni”
36 évet dolgozott a kórházban. Ma már kevesen mondhatják el, hogy első munkahelyükről mentek nyugdíjba. Megromlott egészségi állapota miatt az osztályos munkát már ne tudta folytatni, de a dorogi szakrendelőben 2021. október 29-i mindenki által tisztelve és szeretve itt dolgozott.
Jó egészséget kívánva köszönjük!