AZ ORSZÁGBAN EGYEDÜLÁLLÓ OXIGÉNKAMRA ÉPÜL A VASZARY -KÓRHÁZBAN

 2021.08.02 17:24

Pak.jpg A Vaszary Kolos Kórház korábbi főigazgatóját, Kanász Gábort a tatabányai Szent Borbála Kórházba nevezték ki, így új vezetőre volt szükség Esztergomban. A feladatra a korábbi helyettest, a fiatal dr. Pák Pétert kérték fel. 

 

Ő mesélt az esztergomi intézmény mostani helyzetéről, a járvánnyal kapcsolatos fejleményekről és a tervezett fejlesztésekről. 
Februártól tölti be a főigazgatói posztot dr. Pák Péter a Vaszary Kolos Kórházban. Rögtön a koronavírus-járvány harmadik hullámának közepén kellett átvennie az intézményt. Véleménye szerint a dolgozók hősiesen helytálltak a vírus elleni küzdelemben és az oltási programban egyaránt, ezért mindenkit dicséret illet meg.
– Intézményünk közel ezer munkavállalót foglalkoztat, éppen ezért úgy gondolom, természetes, hogy ilyen dolgozói létszám mellett a szakemberek felvétele, az álláshirdetések megjelentetése folyamatos. Humánerőforrás-hiány okozta működési fennakadás kórházunkban eddig nem történt.
A főigazgató elárulta, hogy a kórházban folyamatosak az infrastrukturális beruházások, megújult az aktív Pszichiátriai Osztály, zajlik a Krónikus Pszichiátriai Osztály felújítása, illetve a Covid-ellátásban részt vett részlegek festése, tisztítása is.
Dr. Pák Péter elmondta, hogy továbbra is várják az oltakozni vágyókat

– Intézményünk közel 650 millió forintos támogatást kapott az ország első kórházhoz integrált hyperbárikus oxigénkamrájának megépítésére, ez a beruházás a közbeszerzés fázisában van jelenleg. A műszerek korszerűsítése, pótlása szintén folyamatos, a közeljövőben egy, a laparoszkópos műtétek végzéséhez nélkülözhetetlen eszköz beszerzése történik meg.
A főigazgató a fejlesztések mellett továbbra is a koronavírus által okozott új helyzet és az abból adódó kihívások, valamint a betegellátás zavartalanságának biztosítását tekinti fő feladatának.

– A megyei kórházzal és az intézmény főigazgatójával kiváló a kapcsolatunk, az egyeztetések folyamatosan zajlanak. Célunk, hogy a megyében élők számára magas szakmai színvonalú ellátást biztosítsunk. A közeljövőben is ezen fogunk dolgozni.
Dr. Pák Péter elmondta: az intézményben katonák már nem teljesítenek szolgálatot, és a kirendelt kórházparancsnok szolgálatát is felfüggesztették egy kormányhatározattal. Az intézményben elővigyázatosságból szigorú infekciókontroll-szabályozás és látogatási rend, valamint a miniszteri utasításnak megfelelő maszkviselési szabályok vannak érvényben.
– A „normál” működést fokozatosan helyreállítottuk, mindemellett az oltási programban is folyamatosan részt veszünk, mindezt úgy, hogy az elmúlt fél évben hősies és áldozatos munkát végző, hatalmas teljesítményt nyújtó dolgozóinknak biztosítjuk a pihenés, a feltöltődés lehetőségét – tette hozzá a főigazgató.
Pöltl Oxi Zoltán 
kemma.hu