IN MEMORIAM DR. KINDLER MIKLÓS ( 1939-2019 )

 2019.05.13 09:00

kindler.JPG Dr. Kindler Miklós nem élte meg a 80. születésnapját Egy nagy orvos generáció egyik utolsó tagjaként ment el.

Kindler Miklós 1939. szeptember 13-án született Ágastyánon. Általános és középiskoláját Tatán végezte.

A Budapesti Orvostudományi Egyetemen 1964-ben szerzett diplomát. Ezt követően Került Esztergomba dr. Kerekes Károly mellé.

 

1 évet töltött el Karcsi bácsival a patológián, de lakásproblémája miatt távozni készszerül.

Orvos szállón élt, kedvenc helye a városban a szigeti Halászcsárda volt. Baráti Kapcsolatot épített ki Kopasz Lászlóval és Havasi Lászlóval. Tisztelte főnökét, aki a pécsi Entz-féle patológiai iskolában sajátította el a szakma alapjait.

Hiába próbált lakáshoz jutni Esztergomban és mivel felesége Tatabányán dolgozott, így ő is a megyeszékhelyen vállalt munkát.

 

Először körzeti orvosként dolgozott 3 éven keresztül, majd Szabó Zsolt személyiségének ereje, vonzása vitte a megyei kórház patológiájára

 

1971-ben lett szakorvos. Amikor főnöke Győrben lett osztályvezető, utódaként kezdetben, mint megbízott, 1976-tól, mint kinevezett vezető főorvos irányította a tatabányai patológiát.

Ezt a tevékenységét 2002. január 13-ig folytathatta, amikoris nyugdíjas lett.

 

Ennek ellenére tovább dolgozott pl. a Marczali Kórházban, de Esztergomban is.

 

Komoly részt vállalt a MOK megyei szervezetében is. Hosszabb ideig vezette a testületet, majd titkári feladatokat is ellátott.

 

Megbecsült, tisztelt tagja volt kórházunknak is.

 

Nyugodjék békében!