DR. CSONTOS EDIT KÖSZÖNTÉSE

 2018.05.03 17:48

Kep.jpg Ez a kedves mosolygós arcú hölgy, Csontos Edit doktornő, a dorogi kórházi és rendelő laboratórium vezetője, egykori főnököm. Egy arc, amely mióta csak ismerem, gyakorlatilag semmit sem változik.

Már csak a megannyi szép emlék apropóján is bármikor posztolhatnák élményeimről vele kapcsolatban, most azonban a szülinapja kapcsán jutott eszembe, hogy megosszam mindezt. Sok helyen, sok emberrel dolgoztam együtt eddigi pályafutásom során és szerencsés vagyok, mert alapjába véve a legtöbbjükre nagyon jó szívvel emlékszem vissza, beleértve a főnökeimet is.

Csontos doktornő és az általa vezetett laboratórium viszont egy külön kategória. Életem meghatározó része volt a velük töltött idő és nyugodtan mondhatom, hogy nem csak egyszerűen kiváló munkatársak voltak, hanem egy rendkívüli közösség, mint egy nagyszerű család. Nem véletlen, hogy mindegyik munkatárs családtagjait is jól ismertük, hiszen bejártak hozzánk ők is a laborba.

Doktornővel az élen ebbe a csapatban volt Istenes Joli néni, Icó néni, Anci néni, Kati néni, Vira, Irénke, Zsike, Évike, Angi és Meli. Sajnos közülük már sokan csak emlékeinkben élnek tovább és a korosabb generációból a Doktornő maradt egyetlen hírmondónak. Bármerre vitt a pályám, hozzájuk mindig visszajártam és külhonból való hazalátogatásaim alkalmán Csontos doktornővel valahányszor sikerült találkoznunk és utoljára is órákig beszélgettünk Dorog központjában. Hálás vagyok, hogy ezeket az emberek ismerhettem és együtt dolgozhattunk. Elmondhatatlan élmény volt és nem a több évtizednyi időtávlat mondatja ezt velem, hanem akkoriban is így éreztem. Öröm volt odajárni.

Mindez most így, a mai munkanap után, a dorogi kórháztól vagy 9 ezer kilométer távolságból jutott eszembe e jeles napon. Isten éltesse erőben, egészségben, boldogságban és szeretetben drága Doktornő

Szabó Gyula

Concord (Amerikai Egyesült Államok)

virag.jpg