PRO URBE DÍJAT KAPOTT DR. NEMES TAMÁS

 2018.03.19 13:17

Nemes_Tamas.jpg 2018. március 15-én a nemzeti ünnepen tartott városi rendezvényen dr. Nemes Tamást főorvos, Esztergom Város Önkormányzatának döntése alapján „Pro Urbe” díjat kapott. Szeretettel gratulálunk egykori kollegánknak!


Nemes Tamás 1938-ban  született. Nem tősgyökeres esztergomi, de már gimnáziumban is a Szent Istvánba járt-

A fővárosban végezte el az orvosegyetemet. Egyetemi évei alatt édesanyja testvérénél – dr. Jócsik Lajosnénál lakott, akinek férje a Nemzeti Paraszt Párt országgyűlési képviselője volt. Jócsik Lajos az országban elsőként foglalkozott környezetvédelemmel

Nemes Tamás a diploma megszerzése után 1962-ben kezdett a Fertőző Osztályon dolgozni, mely akkor a Gyermek Osztállyal egységben működött.

1966-ban szakvizsgázott, majd 3 éven keresztül iskolaorvosi feladatokat látott el. 1969-ben Esztergomban megalakították a II. gyermekkörzetet Szentgyörgymezőn, ezt vállalta el. Rengeteget dolgozott, magánpraxist is vitt.

Amikor 1973-ban különvált a Gyermek Osztálytól a Fertőző, Seres Zsuzsa főorvosnő visszahívta a kórházba.1991ig dolgozott itt, főnöke nyugdíja után egyedül látva el a feladatokat.

Kiemelkedő szakmai munkája mellett közéleti ember is volt. 1968-tól helyi tanácstag, majd 1980-tól megyei tanácstag is volt, bár a pártnak nem volt tagja.

1985-től  Esztergomot képviselte a magyar Országgyűlésben. Emlékezetes voksolása volt a nem gomb megnyomása a vízlépcsőre!

1991-ben megalakult az ANTSZ. A városi tisztiorvosi feladatok elvégzését vállalta. Sikeres munka után innen ment tényleges nyugdíjba.

Esztergom Város Önkormányzata a 80 éves Nemes Tamás életpályáját méltán ismerte el és köszönte meg munkásságát.

Szívből gratulálunk a kitüntetettnek, jó egészséget kívánva neki!