ORVOSPORTRÉK ESZTERGOMBÓL III.

 2017.10.16 15:10

OP_.jpg Megjelent az „Orvosportrék Esztergomból III.” Című riportkötet, melyből további orvosegyéniségekkel ismerkedhetnek meg Esztergom és térségének betegei, volt és leendő betegei.  A szerző előszavával szeretnénk az érdeklődést felkelteni a könyv iránt!

 

ELŐSZÓ

 

Az „Orvosportrék Esztergomból” című riportkötetemet olvashatja az alábbiakban a tisztelt olvasó. Az ekor-lap.hu internetes oldalamon megjelent beszélgetéseket rendeztem újra kötetbe. Ez már a 3. melyből ismét számos érdekes gyógyító egyéniség képe rajzolódik ki.

Kik azok, akik az utóbbi években, évtizedekben felelősek voltak Esztergom és vidéke betegellátásáért? Neveiket nagyon sokan ismerik a környéken, néhányukat országosan is számon tartják. Neveiken kívül ezúttal is mesélnek életükről, pályájukról, feladataikról. Egyszóval a laikus érdeklődő a könyvből megismerheti az „embert”, aki operálta, aki kezelte, aki gyógyította és a jövőben is gyógyítani fogja, ha a Vaszary Kolos Kórházban vagy annak ellátási területén valamilyen egészségügyi problémája támad.

Az első kötet orvosai közül sokan nincsenek már közöttünk. A riportok magnószalagon őrzik a hangjukat, a könyv pedig emléküket. Egykoron így lesz majd a 3. kötet riportalanyaival is.

Meggyőződésem, hogy valamennyi beszélgető partnerem maradandó nyomot hagy a Vaszary Kolos Kórház és a Város egészségügyének történetében.

Az „Orvosportrék Esztergomból” című „trilógia” ezzel a kötettel befejeződött.

Engedje meg a tisztelt olvasó, hogy a könyv végén néhány olyan beszélgetésemet is közreadjam, melyben nem orvosok a beszélgető partnereim, de életük, tevékenységük szorosan összefügg a Kórház történetével.

Köszönöm kollegáimnak, hogy leültek beszélgetni velem. Sokat tanultam tőlük!

Köszönöm a Városnak, hogy támogatta a könyv megjelenését!

Esztergom 2017 június

 

Dr. Osvai László