Információ

A HETEDIK IKSZ

Hetven évvel ezelőtt ért véget a modern pénztörténet egyik legsúlyosabb inflációjának rövid, de kegyetlen időszaka, megszületett az új pénz, a máig is fogalomban lévő forint. A pengő gyakorlatilag egyetlen év alatt megsemmisült. A magyar történelemben korábban elsőként Károly Róbert veretett forintot 1325-ben korabeli firenzei liliomos aranypénzek mintájára.
 

BÉLÜGYEK

„A szív és az agy nagy tiszteletnek örvendenek. A szív létfontosságúnak számít, mert ő pumpálja a vért a testben, az agyat azért csodálják, mert minden másodpercben bámulatos gondolatmeneteket talál ki.

 

CSÍZIÓ 2015. FEBRUÁR

Ember, ne félj: nő már a nap!
A jégfogú szél nem harap.
A koldus is dúdolva jár,
ragyog rongyán a napsugár.
                   
Áprily Lajos: Nő már a nap /részlet/       
 

A GYEREKKOR FÁI

Ezerszer látott kép. Uzsonnázó család a fűben, s kissé odébb, szinte elfeledve az árnyas liget előterében, magányos gyerekkocsi. Látszatra semmi se történik a tökéletes idillben. Pedig mennyire hogy történik! Méghozzá olyasmi, ami egyedül a világ születéséhez fogható. A gyerekkocsi sátra alól egy néma csecsemő figyel egy néma fát.

 

HÍRLEVÉL A FÜLÖP-SZIGETEKRŐL [1] 2.

Akik figyelemmel kísérik dr. Pátkai István főorvos úr írásait a világ különböző helyeiről, most is rendkívül érdekes beszámolót olvashatnak a Fülöp-szigetekről. A főorvos úr tudósítását 3 részletben közöljük:

 

Linkajánló

BUÉK

 

 

 

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. 1999-ben díjat alapított általános, gimnáziumi és szakközépiskolai tanárok részére, hogy támogassa és erősítse a kémia színvonalas iskolai oktatását. Egy kuratórium ítéli oda a rangos elismerést, a személyenként 400 ezer forintos díjat.

 

ANYÁK NAPJA 2013.

Három évtized alatt hány beteget láttam kórházi ágyon?! Most mégis hihetetlen döbbenet volt látni téged, ahogy kitoltak a műtőből. Orvos kollegáim tökéletes munkát végeztek, sebed gyógyul! Adja az Isten, hogy még sokáig ápolhassunk, szerethessünk édesanyám!
 

Jókívánság

 

 

 

Tartalom átvétel