SZAKMAI ELISMERÉSEK KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYÉBEN

 2021.07.05 15:52

kituntetesek.jpg Semmelweis napi kitüntetések között megyénkben az alábbi kollegák nevei olvashatóak. Gratulálunk nekik!  „Az egészségügy területén végzett magas színvonalú szakmai munkájáért Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült”:

MÁLIK ZOLTÁN, a Szent Borbála Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztálynak főorvosa,
OSVAI MÁTÉ LÁSZLÓ, a Szent Borbála Kórház Csecsemő és Gyermekosztályának gyermekgyógyász szakorvosa,
PÁLL MÓNIKA, a Szent Borbála Kórház Pénzügyi és Számviteli Osztályának pénzügyi csoportvezetője,

Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díj: Dr. Horváthné dr. Rovács Melinda gyermek háziorvos

Dr. Horváthné dr. Rovács Melinda Nyergesújfalun gyermek háziorvos, akinek hivatása az élete. Nézőpontja szerint a gyermekek gyógyítása akkor lehet teljes, ha az egész családot megismeri és megérti. A kezelés nem ér véget számára a recept felírásával, meglátja, ha egy nehéz anyagi körülmények között élő páciense a gyógyszerek kiváltásában is segítségre szorul. Csendes habitusához képest szokatlan módon harcba száll, ha gyermekek családon belüli bántalmazásáról, drogkérdésről, intézményi túlkapásokról van szó. Folyamatosan képezi magát, jelenleg egy másik tudományhoz kapcsolódó „gyermekügyi” tudás elsajátításán fáradozik. Szakmailag fejlődését erősíti, hogy hétvégeken egy fővárosi gyermekkórház szülészetén is vállal ügyeletet. 
Dr. Horváthné dr. Rovács Melinda mind a betegellátásban, mind a járványügyi helyzet optimalizálásában nyújtott szervezőmunkáját, folyamatos ismeretszerzését tekintve bizonyította rátermettségét és hivatásszeretetét. 2016-ban elnyerte az országosan is a jóság-védjeggyé vált Richter Aranyanyu Díjat, 2020-ban pedig a Nyergesújfalu Város által alapított „A KÖZ SZOLGÁLATÁÉRT” kitüntetésben részesült áldozatos és eredményes tevékenysége elismeréseként.