ORVOSI BÉRTÁBLA

 2020.10.12 16:20

bertabla.jpg A miniszterelnök elfogadta az Orvosi Kamara javaslatát az új bértábláról.

Mindenki örvend, egyedül én számolok. Mert egyedül a számok nem hazudnak!


Hány orvos van ma Magyarországon? Az utolsó hiteles adat 2017-ből van, akkor 32 ezren voltak. A becslések nagyjából 50 ezerre teszik az aktuális számot. Számoljunk mi is ezzel.

Vegyünk egy nagyon óvatos átlagot a béremeléseknél! Legyen, mondjuk 500 ezer per fő havonta!

Ez egy év alatt 300 milliárd, a bérköltségekkel együtt már 500 milliárd. Ez egy akkora lyuk a költségvetésen, amit az nem bír ki!

Ezzel még nincs vége!

 

Az ötvenezer orvos mellett dolgozik, mondjuk tízezer diplomás ápoló, akik eddig sok munkát átvállaltak az orvosoktól. Az ő bérüket is meg kell emelni legalább havi 300 ezerrel! Ez éves szinten újabb 60 milliárd.

Még mindíg nincs vége!

 

Van minimum 80 ezer ápoló, akik eddig a szakápolók munkáját vették át, de a jövőben nem fogják! Ha nekik is adunk legalább 200 ezret, akkor az újabb 350 milliárd.

Egyszóval csak az egészségügyben több,  mint 900 milliárd forint fog kirepülni a kasszából!

 

Ki hiszi el, hogy a köztisztviselők, a közalkalmazottak az oktatásban és a közlekedésben dolgozók ezt szó nélkül hagyják? Ez a béremelés olyan lavinát indíthat el, ami maga alá temeti a költségvetést, és vele a kormányt!

Melyiket?

 

A következőt!

Ezek az emelések jövő januártól kezdődnek. A negatív hatások majd 2022 második negyedével kezdődnek. A teljes összeomlás az új kormány beiktatása után 3-4 hónapra várható.

Gusztustalan csapda! Ha az ellenzék felelősen gondolkodik, ezt a bértáblát nem szavazhatja meg. Ha így tesz, lehet rájuk mutogatni, hogy ők teszik tönkre az egészségügyet.

 

Ha megszavazzák, hiába fognak össze, hiába nyernek, Orbán egy fél év múlva úgy tér vissza, hogy erősebb lesz, mint valaha!

Az ellenzék hiába látja a csapdát, sokat nem tehet. Egyik sem teheti meg, hogy visszavonulót fúj. Gyurcsány és Jakab Péter nem vehet vissza a vehemenciából arcvesztés nélkül.

FeGyőr és MárkiZay valószínűleg elkezdi gyakrabban és durvábban támadni Gyurcsányt, hogy okot lehessen találni az összefogás felbontására.

Azt hiszem, nem kéne annyira örülni ennek a győzelemnek!

 

Hogy I.Pyrrhos epheiroszi király szavaival éljek: „Még egy ilyen győzelem és végképp elveszünk”

 

Forrás: Facebook

 

Péter Dudás‎ – Európa Expressz

Laszlo Varga /Valaci/