NÉMETH LÁSZLÓ A SZEGEDI KLINIKAI KÖZPONT ÚJ ELNÖKE

 2018.09.03 19:11

nemeth_laszlo.jpg Szeptember 1-jével az ÁEEK főigazgatóját bízta meg a rektor az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöki feladataival.

Nem vállalta tovább a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöki tisztségét Piffkó József professzor, erről pénteken tájékoztatta az egyetem vezetőségét - írta a délmagyar.hu. Az SZTE Arc-, Állcsont és Szájsebészeti Klinika tanszékvezető egyetemi tanára februárban lett megbízott elnök, amikor elődje, Facskó Andrea betöltötte a 65. életévét, így a megbízatása lejárt.

Piffkó professzor fél évig volt megbízott elnök, ennek határideje pénteken járt le. Az ő döntése volt, hogy tovább nem tölti be ezt a tisztséget, így nem lett kinevezett elnök. Döntését Rovó László, a SZTE rektora elfogadta, és szeptember elsejétől Németh Lászlót bízta meg a klinikai központ elnöki feladatainak ellátásával. Németh Lászlóról annyi tájékoztatást kaptunk, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól érkezik. Mint megtudtuk, ő az intézmény főigazgatója, gyermeksebész, aki 1990-től 2003-ig a szegedi gyermekklinikán dolgozott - írta a lap.

2018-09-01  FORRÁS: delmagyar.hu

Kiegészítés:

Németh László 1893-1990-ig a Vaszary Kolos Kórház alorvosa volt a Sebészeti és Traumatológiai Osztályon. Esztergom a szülővárosa. Innen szerezte meg a sebészeti szakvizsgáját.

A Szegedi Klinikai  Központ új elnőke Esztergomról egy korábbi beszélgetésben így nyilatkozott:

„    Ez a szülővárosom, ahonnan indultam, ami az ifjúságomat jelenti.  A középiskolát a Dobó Katalin Gimnáziumban itt végeztem. Nagy hálával tartozom Mátyus főorvosnak és az ott levő kollegáknak, akiktől a sebészet alapjait megtanultam és jelenleg is ebből élek. Sokat köszönhetek szakmai útmutatásaiért Hermann Karcsinak, Perényi Pistitől rengeteg gyakorlati dolgot leshettem el, Teleki Balázs pedig a tudományos gondolkodás felé indított el.

….    Esztergomból nem azért jöttem el, mert nem éreztem jól magam, hanem mert úgy éreztem a gyermeksebészet számomra továbblépést jelent. Ezt a szakágat egy olyan kis kórházban, mint az esztergomi nem lehet művelni, nincs megfelelő háttér hozzá.

Új munkahelyén sok sikert kívánunk neki.