MOK: LEVEGŐT!

 2021.11.22 11:38

mok_3.png Lassítsuk le együtt a betegek számának növekedését, a kórházak elözönlését, különben nagyon szomorú karácsonya lesz rengeteg családnak! – olvasható az orvosi kamara elnökségének legújabb közleményében.

tovább a cikkhez

REALITÁS AHOL A PART SZAKAD

 2021.11.08 09:28

sved_tamas.jpg „Mivel pedig a magyar egészségügy összes többi, eddig többé-kevésbé a paraván mögött tartott, szőnyeg alá sepert problémáját ezidáig gyakorlatilag nem kezelték, a látszatot eddig fenntartani segítő mechanizmusok jelentős része pedig kiesett – most, a COVID negyedik hullámának küszöbén ott vagyunk, ahol a part szakad.+

tovább a cikkhez

ERŐTELJESEN BEFOLYÁSOLJÁK EGY ORSZÁG VERSENYKÉPESSÉGÉT A HUMÁN BEFEKTETÉSEK

 2021.10.25 11:33

meta.jpg Az ország versenyképességét nem az eszközökbe és betonba fektetett pénz, hanem az emberek egészségére, életminőségére, tudására és elégedettségére költött források növelhetik érdemben.

tovább a cikkhez

MAGYAR KUTATÓK EREDMÉNYEI IS KÖTŐDNEK AZ IDEI ORVOSI NOBEL-DÍJHOZ

 2021.10.11 11:29

Orvosi_Nobel_dij.jpg Komoly szegedi gyökerei vannak az idén orvosi-élettani Nobel-díjjal elismert kutatásoknak, azok több szálon kötődnek magyar kutatókhoz – mondta az MTI-nek Jancsó Gábor, a Szegedi Orvostudományi Egyetem (SZTE) professzora. Mint megírtuk, idén a hőmérséklet és az érintés érzékeléséért felelős receptorok felfedezéséért az amerikai David Julius és az Egyesült Államokban élő, libanoni születésű Ardem Patapoutian kapta az orvosi-élettani Nobel-díjat.

tovább a cikkhez

AZ ORVOSHIÁNY ÚJABB FEJEZETE: ALTATÓORVOSOK VÉGEZTEK CSÁSZÁRMETSZÉST

 2021.10.11 10:11

tente.jpg Megrázó történetről számolt be lapunknak egy neve elhallgatását kérő egészségügyi dolgozó. Elmondása szerint a koronavírus-járvány alatt a Covid-szülészeteken olyan kevés volt a nőgyógyász, hogy sokszor az altatóorvosoknak is komoly szerepet kellett vállalniuk egy-egy császármetszésben.

tovább a cikkhez

ELMARADT MAGYAR ORVOSI NOBEL-DÍJAK

 2021.10.11 10:02

NB_dij.jpg Amikor elismeréssel adózunk az új Nobel-díjasok munkájának, talán nem érdektelen, ha megismételjük Szállási tanár úr több mint 20 évvel ezelötti írását az elmaradt magyar orvosi Nobel-díjakról. 
 

tovább a cikkhez

MINDIG VAN HOVA FEJLŐDNI

 2021.10.11 09:57

Orvosok_lapja.png A Szakorvosjelölti Csoporthoz közvetlenül megalakulása után máris több, aktuális ügyeket érintő megkeresés érkezett – ennél jobban talán nem is jelezhetné más, mennyire esedékes volt már egy rezidenseket képviselő csoport létrehozása a Magyar Orvosi Kamarán belül. 

tovább a cikkhez

KERTAI PÁL: JÁRVÁNYOK ÉS JÁRVÁNYÜGY AZ ÚJKORI MAGYARORSZÁGON .

 2021.09.27 14:39

Kertai_Pal_1.jpg 1000 év járványtanának és járványügyének históriáját kell néhány oldalra sűríteni, ami elkerülhetetlenné teszi a szubjektív válogatást, és az igazságtalan mellőzést. Ennek tudatában, valamint tapasztalataim birtokában kezdtem el írni az ismertetést, kérve az olvasó szíves megértését.

tovább a cikkhez

KERTAI PÁL: JÁRVÁNYOK ÉS JÁRVÁNYÜGY A XIX.SZÁZADBELI MAGYARORSZÁGON 1.

 2021.09.13 12:09

Kertai_Pal.jpg 1000 év járványtanának és járványügyének históriáját kell néhány oldalra sűríteni, ami elkerülhetetlenné teszi a szubjektív válogatást, és az igazságtalan mellőzést. Ennek tudatában, valamint tapasztalataim birtokában kezdtem el írni az ismertetést, kérve az olvasó szíves megértését.

tovább a cikkhez

SZAKÍTOTT A MESZK CSER ÁGNES SZERVEZETÉVEL

 2021.08.16 16:25

meszk.png Az együttműködés végét jelentette, hogy míg az egyik egészségügyi szervezet utcára vitte a tagjait, addig a másik szervezet együttműködést írt alá a minisztériummal. 

tovább a cikkhez