A SZLOVÁK TÖRTÉNELEMTANKÖNYVEK HIBÁIRÓL

 2017.10.30 13:19

aszlovakia.jpg
A Semmelweis Egyetem honlapján ma is ez olvasható:

„Alapító Mária Terézia magyar királynő

Alapítva 1769. Szlovákia”

tovább a cikkhez

A VÉRTANÚK EMLÉKEZETE

 2017.10.04 18:32

aradi_szabadsag.png
"Világosnál, Világosnál

Huszárok könnyeznek,

Sirva sirnak veszedelmén

A magyar nemzetnek."

(Gyulai Pál: Világosnál)


tovább a cikkhez

Ezért útálnak minket Európában

 2017.09.04 11:25

Magyaro.jpg
Szégyenletes az Európai Unió magyarokkal szembeni viselkedése, mondta felháborodottan svájci történész ismerősöm, akivel hajdanán együtt jártam a genfi egyetemre.
Ezer év óta a magyarság az európai keresztény műveltség kihagyhatatlan elemét képezi. Magyarország hosszú évszázadokon át Európa védőbástyája volt, ugyanakkor tudósaival és művészeivel jelentős szerepet játszott az európai műveltség kimagasló eredményeinek létrehozásában. Gyűlölik a magyarokat? A miértre keresem a választ.

tovább a cikkhez

Népesség és egészség

 2017.07.27 11:50

bogar-laszlo-kozgazdasz.jpg
Minden emberi közösség fő feladata, hogy világra hozza, és testi-lelki egészségben felnevelje azt a következő nemzedéket, amely a közösség végtelen időkben való folytatódását testesíti meg.
Ha erre sem képes, akkor lehet egyébként a világtörténelem legcsodálatosabb, legtehetségesebb emberi közössége, minek utána ily módon, lassan de biztosan, felszámolja önmagát, e kiválósága legfeljebb a mitológiák homályából dereng fel majd azoknak, akik viszont vele szemben képesek voltak e hivatásuk betöltésére.

tovább a cikkhez

Árpád-házi király csontjait vizsgálták

 2017.07.27 11:49

rpad-haziak.jpg
„Elkészült a szakmai publikáció, leadtuk a kéziratot, jelenleg a megjelenésére várunk. Mivel sok kollégám munkája van benne, addig nem mondhatok el részleteket, hiszen azzal megsérteném az ilyenkor kötelező szakmai közlési protokollt” - mondta el portálunknak Kásler Miklós professzor, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója.

tovább a cikkhez