A CT-ről mégegyszer

 2017.08.21 15:47

CT.jpg
Az elmúlt hetekben komoly érdeklődés volt minden politikai oldalon a CT és MR-berendezések pontos száma iránt. A hivatalos mutatókban, mint a magyar közéletben oly sokszor, minden érintett fél a saját igazát vélte felfedezni.

tovább a cikkhez

Egy ápolónő vallomása

 2017.08.21 15:26

apolono.jpeg
Reggeli 05:40-es váltás. Az évtizedek óta nem fizetett, kvázi "GRÁTISBAN" végzett ölelkezési időben, átvesszük az idegösszeroppanás határán lévő éjszakás kollégától az osztályt. Estére jönnie kell vissza leváltani minket, de azzal búcsúzik "ne várjatok, felmondok, nem bírom tovább! " Műszak végén mindig ezt mondja, de azért aggódunk, mikor gondolja egyszer majd mégis komolyan, és mi lesz, ha már Ő sem jön!

tovább a cikkhez

Szívkatéteres bravúr Debrecenben

 2017.08.09 12:17

szivkateter.jpg
Súlyos nehézlégzést, kisebb fizikai terhelhetőséget és akár eszméletvesztést is okozhat a CTEPH (krónikus thromboembóliás pulmonális hipertónia). A betegség kezelésének egy speciális, Európában már elterjedt, hazánkban azonban eddig még soha nem alkalmazott módja a ballonos pullmonális értágítás (BPA).

tovább a cikkhez

Évente 3 millió egészséges évet veszítünk

 2017.08.09 12:12

betegseg.jpg
Évente 3 millió egészséges évet veszítünk. A magyar várható élettartam között a különbség hét év a nők javára, életük nagyobb részét viszont a férfiak töltik egészségesen. Nem csak a kóros elhízásnak lehetnek súlyos következményei - hívja fel a figyelmet egy friss kutatás. A probléma felvetése, a magyar egészségügy adatait vizsgálva, itthon is különösen aktuális - írta a vg.hu.

tovább a cikkhez

Oda a bizalom, szakad a rendszer

 2017.07.27 13:28

H.jpg
Éger: a 2018-as választás kampányában hangsúlyos lesz az egészségügy helyzete. A hiteles kommunikációt nem a szakmai és közszereplők bénázásai lehetetlenítik el. Hanem a mindennapok tapasztalatai: az egészségügy annyira szétrohadt, hogy az emberek fenntartás nélkül hisznek el minden hírt - írta a Vasárnapi Hírek.

tovább a cikkhez

Egyre több a nyugdíjas orvos

 2017.07.05 16:41

taska.jpg
Az orvosok elöregedése, a középgeneráció hiánya akár már a közeli jövőben betegellátási problémákhoz vezethet - állapítja meg az egészségügy látleletének is tekinthető kormányzati dokumentum. A nyugdíjkorú doktorok, ápolók továbbfoglalkoztatása emiatt alapvetően fontos, de az érintettek szerint a helyzetet nem a nyugdíjas-szövetkezetek fogják megoldani - írta a magyaridők.hu.

tovább a cikkhez